Bc. Vendula Cilečková

Diplomová práce

Pokrmy na talíři všedním i svátečním, za krize i míru, aneb proměny gastronomie mezi lety 1900-1938 v českých kuchařských knihách

Anotace:
Tato diplomová práce zpracovává kuchařské knihy vydané mezi lety 1900-1938. Hodnotí jejich vývoj a roli v životech českých hospodyň. Na základě podrobné analýzy mapuje proměny stravování a přípravy pokrmů v českých domácnostech v první polovině 20. století.
Abstract:
This Thesis processes cookbooks published between years 1900-1938. It evaluates their progression and a role in the lives of czech housewives. On the basis of detailed analysis it maps the transformation of eating and preparation of meals in czech households in the first half of the 20th Century.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. PhDr. Milena Lenderová, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Cilečková, Vendula. Pokrmy na talíři všedním i svátečním, za krize i míru, aneb proměny gastronomie mezi lety 1900-1938 v českých kuchařských knihách. Pardubice, 2020. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická