Bc. Sabina Večeřová

Master's thesis

Obsahové látky v čaji

Substances of tea
Abstract:
V teoretické části práce „Obsahové látky v čaji“ je popsána historie čaje, charakteristika, pěstování čajovníku, sběr listů, příprava čajového nápoje, technologické zpracování, chemické složení a vliv čaje na zdraví člověka. V praktické části byl stanoven spektrofotometricky obsah polyfenolů a pomocí HPLC obsah kofeinu u 10 vzorků různých druhů čaje (zelený čaj, bílý čaj, černý čaj, pu erh a matcha …more
Abstract:
The theoretical part of the thesis “Substances of tea” describes the history of tea, characteristics, cultivation of tea plants, leaf picking, preparation of tea, technological processing, chemical composition and the effects of tea on human health. In the practical part was to determine polyphenol levels spectrophotometrically and by HPLC caffeine content in ten varieties of tea (green, white …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta