Bc. Sabina Večeřová

Master's thesis

Obsahové látky v čaji

Substances of tea
Anotácia:
V teoretické části práce „Obsahové látky v čaji“ je popsána historie čaje, charakteristika, pěstování čajovníku, sběr listů, příprava čajového nápoje, technologické zpracování, chemické složení a vliv čaje na zdraví člověka. V praktické části byl stanoven spektrofotometricky obsah polyfenolů a pomocí HPLC obsah kofeinu u 10 vzorků různých druhů čaje (zelený čaj, bílý čaj, černý čaj, pu erh a matcha …viac
Abstract:
The theoretical part of the thesis “Substances of tea” describes the history of tea, characteristics, cultivation of tea plants, leaf picking, preparation of tea, technological processing, chemical composition and the effects of tea on human health. In the practical part was to determine polyphenol levels spectrophotometrically and by HPLC caffeine content in ten varieties of tea (green, white …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta