Mgr. Martina Krulíková

Diplomová práce

Testování mikrobiologické kvality hmyzí suroviny pro pekařské účely

Testing the microbiological quality of insect raw material for baking
Anotace:
Diplomová práce se věnovala jedlému hmyzu, hodnotila jeho nutriční složení a případná rizika spojená s jeho konzumací. Z možných rizik se zaměřila zejména na mikrobiální rizika a konkrétní mikrobiální profil larev potemníka moučného. Cílem práce bylo provést mikrobiologické analýzy (stanovení celkového počtu mikroorganismů, plísní, enterobakterií a enterokoků) larev potemníka moučného, z něj připravené …více
Abstract:
This Master’s thesis is focused on the edible insects. It evaluates their nutritional composition and the potential risks associated with their consumption. The main objective is microbial profile and risk of yellow mealworm larvae. The aim of this thesis was to perform amicrobiological analysis of raw mealworm (determination of total plate count, fungi, enterobacteria and enterococci), raw insect …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta