Speciální čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby – Veronika Bednaříková
Veronika Bednaříková
Bakalářská práce
Speciální čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby
Special chocolate sweets and issues production
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá čokoládou a čokoládovými pralinkami. První část teoretickéčásti je zaměřena na historii čokolády, charakteristiku kakaovníku a také výrobu čokoládyaž po její skladování. Práce vymezuje také nežádoucí jevy, ke kterým může dojítběhem výroby a skladování. Dále je teoretická část zaměřena na pralinky, jejích výrobua rozdělení do jednotlivých druhů. Praktická část bakalářské práce …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with chocolate and chocolate pralines. The first part of the theoreticalpart focuses on the history of chocolate, the characteristics of the cocoa plant andthe production of chocolate to its storage. The work also identifies undesirable phenomenathat may occur during production and storage. Further, the theoretical part is focusedon pralines, its production and distribution into …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Komparace čokolád vyrobených metodou "bean to bar" s běžně dostupnými čokoládovými výrobky
Anna Borovcová -
Marketingový plán výroby čokoládových produktů na 3D tiskárně
Jan Brichta -
Nákupní chování spotřebitelů na trhu s čokoládou a čokoládovými výrobky
Andrea Habáňová -
Posouzení rizik při výrobě čokolády a čokoládových výrobků
Jiří Kratochvil