Právní aspekty dvojí kvality potravin – Mgr. Andrea Prouzová
Mgr. Andrea Prouzová
Bakalářská práce
Právní aspekty dvojí kvality potravin
Legal Aspects of Double-Quality of Foodstuffs
Anotace:
Práce je věnována aktuální problematice dvojí kvality potravin v rámci jednotného trhu Evropské unie. Práce hodnotí stávající právní regulaci, a to jednak z pohledu práva na ochranu spotřebitele (zejména nekalých obchodních praktik) tak práva soutěžního (zejména nekalé soutěže).Abstract:
The work is devoted to the current issues of dual quality of food in the European Union single market. The work evaluates the existing legal regulations, both from the perspective of consumer protection law (unfair commercial practices in particular) and competition law (especially unfair competition).
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pwubh/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2019
- Vedoucí: JUDr. Radim Charvát, Ph.D.
- Oponent: doc. JUDr. David Sehnálek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Právnická fakultaMasarykova univerzita
Právnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Právní specializace / Mezinárodněprávní obchodní studia
Práce na příbuzné téma
-
Ochrana spotřebitele a klamání v oblasti prodeje potravin
Laura Hralová -
Klamání a ochrana spotřebitele
Pavla Mrázová -
Celní správa a ochrana práv duševního vlastnictví
Simona Kaliničová -
Ochrana spotřebitele se zaměřením na obchodování na internet
Martin ŠEBESTA -
Ochrana spotřebitele se zaměřením na obchodování na internetu
Martin ŠEBESTA -
Označení původu výrobků a ochrana spotřebitele
Martin Mžourek -
Ochrana spotřebitele ve vztahu k právům duševního vlastnictví
Hana Kelblová -
Ochrana spotřebitele v potravinovém právu EU
Tereza Zemenová