Mgr. Andrea Prouzová
Bachelor's thesis
Právní aspekty dvojí kvality potravin
Legal Aspects of Double-Quality of Foodstuffs
Abstract:
Práce je věnována aktuální problematice dvojí kvality potravin v rámci jednotného trhu Evropské unie. Práce hodnotí stávající právní regulaci, a to jednak z pohledu práva na ochranu spotřebitele (zejména nekalých obchodních praktik) tak práva soutěžního (zejména nekalé soutěže).Abstract:
The work is devoted to the current issues of dual quality of food in the European Union single market. The work evaluates the existing legal regulations, both from the perspective of consumer protection law (unfair commercial practices in particular) and competition law (especially unfair competition).
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 4. 2019
Identifier:
https://is.muni.cz/th/pwubh/
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2019
- Supervisor: JUDr. Radim Charvát, Ph.D.
- Reader: doc. JUDr. David Sehnálek, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Právnická fakultaMasaryk University
Faculty of LawBachelor programme / field:
Legal Specializations / International Commercial Law Studies
Theses on a related topic
-
Klamání a ochrana spotřebitele
Pavla Mrázová -
Ochrana spotřebitele a klamání v oblasti prodeje potravin
Laura Hralová -
Celní správa a ochrana práv duševního vlastnictví
Simona Kaliničová -
Ochrana spotřebitele se zaměřením na obchodování na internetu
Martin ŠEBESTA -
Ochrana spotřebitele se zaměřením na obchodování na internet
Martin ŠEBESTA -
Označení původu výrobků a ochrana spotřebitele
Martin Mžourek -
Ochrana spotřebitele ve vztahu k právům duševního vlastnictví
Hana Kelblová -
Ochrana spotřebitele v potravinovém právu EU
Tereza Zemenová