Jitka Holkupová
Bachelor's thesis
Postavení firmy McDonald's na trhu v USA
Position of McDonald's company in the U.S. market
Abstract:
Tato práce pojednává o firmě McDonald's a jejím aktuálním postavení na trhu v USA. První kapitola se zaměřuje na historii společnosti od úplných počátků až do současnosti. Objasňuje, co stálo za úspěchem McDonald's a v čem se nejvíce odlišoval od konkurenčních podniků. V druhé kapitole je charakterizována současná situace na trhu v USA, úloha franchisingu v odvětví rychlého občerstvení a porovnání …moreAbstract:
This thesis deals with McDonald's and its current position in the U.S. market. The first chapter focuses on the company's history from the very beginnings to the present. It explains what was behind the success of McDonald's and how the company is different from most competitors. The second chapter focuses on the current situation in the U.S. market, the role of franchising in the fast food industry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 6. 2012
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/35532
Thesis defence
- Date of defence: 22. 5. 2013
- Supervisor: Martina Jiránková
- Reader: Irena Vrňáková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/35532
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní studia - diplomacie
Theses on a related topic
-
Organizační struktura restaurace McDonalds
Drabik Drabik -
Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie
Adéla Kroupová -
Návrh marketingové kampaně pro restaurace rychlého občerstvení
Jiří Bujnoch -
Podnikatelský záměr - otevření restaurace rychlého občerstvení
Radovan Šifra -
Podnikatelský záměr – otevření restaurace rychlého občerstvení
Michael Koranda -
Podnikatelský záměr založení restaurace rychlého občerstvení
Michal Kubíček -
Hospodaření restaurace rychlého občerstvení
Martin Hoffmann -
Personální řízení v síti restaurací rychlého občerstvení
Jan Kamiš