Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech – Bc. Eva Pechlátová
Bc. Eva Pechlátová
Master's thesis
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
The Biogenic Amines in Fruits, Vegetables and Potatoes
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na zjištění přítomnosti vybraných biogenních aminů (BA) v různých druzích zakoupeného ovoce, zeleniny a brambor. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách rostlinného původu a vlivy, které působí na obsah BA v rostlinných produktech. Cílem praktické části bylo stanovení konkrétních biogenních aminů metodou vysokoúčinné …moreAbstract:
This thesis examines of selected biogenic amines (BA) in various kinds of purchased fruits, vegetables and potatoes. The theoretical part focuses on the characteristics of biogenic amines, their occurrence in food of plant origin and influences that affect the BA content in plant products. The aim of the practical part was to determine specific biogenic amines by high performance liquid chromatography …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pechlátová, Eva. Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology