Bc. Eva Pechlátová

Master's thesis

Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech

The Biogenic Amines in Fruits, Vegetables and Potatoes
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na zjištění přítomnosti vybraných biogenních aminů (BA) v různých druzích zakoupeného ovoce, zeleniny a brambor. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách rostlinného původu a vlivy, které působí na obsah BA v rostlinných produktech. Cílem praktické části bylo stanovení konkrétních biogenních aminů metodou vysokoúčinné …more
Abstract:
This thesis examines of selected biogenic amines (BA) in various kinds of purchased fruits, vegetables and potatoes. The theoretical part focuses on the characteristics of biogenic amines, their occurrence in food of plant origin and influences that affect the BA content in plant products. The aim of the practical part was to determine specific biogenic amines by high performance liquid chromatography …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Pavel Pleva, PhD.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Pechlátová, Eva. Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology