Nutričně významné látky bramborové hlízy – Stanislava Habrová
Stanislava Habrová
Bakalářská práce
Nutričně významné látky bramborové hlízy
Nutritionally important substances potato tubers
Anotace:
Brambory jsou důležitým zdrojem nutričních látek, díky nimž jsou důležité pro lidskou výživu. Mají významný obsah vitaminu C, a proto byly v minulosti používány jako prevence před kurdějemi. Cílem práce bylo vytvořit přehled nutričně významných látek obsažených v hlíze brambory. V práci jsou uvedeny informace o nutričním významu brambor, látkovém složení a o významných látkách v bramborách. Mezi významné …víceAbstract:
One important source of nutritive substances are potatoes. That is why potatoes are importatnt for human nourishment. They have a significant content of vitamin C, and therefore they have been used as a prevention of scurvy in the past. The aim of this work was to create an overview of the nutritionally relevant sunstances contained in potato tubers. There are also given information about the nutritional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva