Stanislava Habrová
Bachelor's thesis
Nutričně významné látky bramborové hlízy
Nutritionally important substances potato tubers
Abstract:
Brambory jsou důležitým zdrojem nutričních látek, díky nimž jsou důležité pro lidskou výživu. Mají významný obsah vitaminu C, a proto byly v minulosti používány jako prevence před kurdějemi. Cílem práce bylo vytvořit přehled nutričně významných látek obsažených v hlíze brambory. V práci jsou uvedeny informace o nutričním významu brambor, látkovém složení a o významných látkách v bramborách. Mezi významné …moreAbstract:
One important source of nutritive substances are potatoes. That is why potatoes are importatnt for human nourishment. They have a significant content of vitamin C, and therefore they have been used as a prevention of scurvy in the past. The aim of this work was to create an overview of the nutritionally relevant sunstances contained in potato tubers. There are also given information about the nutritional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights