Lucie Šálková

Bachelor's thesis

Právní úprava potravin nového typu v rámci EU

European legislation of novel food
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky …more
Abstract:
The thesis deals with legal aspects of novel food in EU, it brings also American point of view. Theoretical part of the paper is focused on the comparisn of the old legislation of novel food with new one, which will be applicable until 2018. Another point in the theoretical part is charasteristics of EFSA and FDA institutions. In the practical part specific examples of novel food and their characteristics …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 9. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2016
  • Supervisor: Nicole Grmelová
  • Reader: Jan Vavrečka

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/49815

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo