Lucie Šálková
Bachelor's thesis
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
European legislation of novel food
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky …moreAbstract:
The thesis deals with legal aspects of novel food in EU, it brings also American point of view. Theoretical part of the paper is focused on the comparisn of the old legislation of novel food with new one, which will be applicable until 2018. Another point in the theoretical part is charasteristics of EFSA and FDA institutions. In the practical part specific examples of novel food and their characteristics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 9. 2015
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/49815
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2016
- Supervisor: Nicole Grmelová
- Reader: Jan Vavrečka
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/49815
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo
Theses on a related topic
-
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ -
Potravinové právo EU
Iveta Soustružníková