Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza – Bc. Lenka Kostková
Bc. Lenka Kostková
Master's thesis
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Preparation of Gluten-Free Muesli Mixture with Edible Flowers and Nutritional Analysis
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá přípravou netradičních sypaných bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich základní nutriční analýzou se záměrem v možnosti rozšířit sortiment snídaňových cereálií. Nutriční analýza byla zaměřena na stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnosti sušiny a organické hmoty vzorku. Nové cereální …viacAbstract:
The thesis deals with the preparation of non-traditional gluten-free muesli mixture with edible flowers and their basic nutritional analysis with a view to the possibility of extending the range of breakfast cereals. Nutritional analysis was focused on the determining moisture content, ash content, crude protein, starch, lipid, and a crude and neutral-detergent fiber, digestibility of dry matter and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kostková, Lenka. Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Jan Zouhar -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Tereza BLÁHOVÁ -
Bezlepková strava
Vladislava Solodkaia -
Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení
Pavla Dolanská -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová