Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii. – Bc. Romana Marešová, DiS.
Bc. Romana Marešová, DiS.
Master's thesis
Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii.
Technology of vermouth production and its use in mixology
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o fortifikovaných vínech, ale především je práce zaměřena na technologii výroby vermutu a jeho možné využití k přípravě míchaných nápojů. Dále se práce zaměřuje na popsání procesu macerace bylin, a také na objasnění pojmu mixologie. V praktické části je popsán postup pro výrobu vermutů. V této části je také pojednáváno o senzorických a analytických hodnotách těchto vermutů …moreAbstract:
This master thesis is focused on fortified wines, but above all, the work is focused on the technology of vermouth production and its possible use in the preparation of mixed drinks. Furthermore, the work deals with the description of the process of maceration of herbs, as well as clarification of the concept of mixology. The practical part describes the procedure to produce vermouths. This section …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Reader: Jan Stávek, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Romana Marešová -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Využití starých turistických map ve vzdělávání.
Filip Herbs -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová -
Spices and herbs export from India
Ginij Sharma -
Preferences and motives of young generation towards consumption of gin&tonic supplemented with different kind of herbs
Tomáš Hanus -
Analýza výkonnosti běžců na lyžích
Filip Herbs -
Strategies in aboveground space occupancy in herbs from disturbed habitats
Alena BARTUŠKOVÁ