Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza – Ing. Martina Mrázková
Ing. Martina Mrázková
Doctoral thesis
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Production of Non-traditional Muesli with Edible Flowers and their Nutritional Analysis
Abstract:
Dizertační práce se zabývá stanovením základních nutričních a biologicky aktivních látek a změn v jejich koncentracích za definovaných skladovacích podmínek u netradičních müsli směsí obohacených jedlými květy. Navržené směsi jsou dobře stravitelné, jsou zdrojem vlákniny a bílkovin, jsou bohaté na vitamín C, vitamíny B-komplexu a minerální prvky. Konzumace 50 g směsi poskytuje více než 100% příspěvek …moreAbstract:
This dissertation deals with determination of basic nutritional and selected biologically active substances and changes in their concentrations under the specifically defined storage conditions in non-traditional muesli mixtures with edible flowers. Such designed mixtures are easily digestible and serves as a source of fiber and protein. They are rich in vitamin C, vitamin B-complex and minerals. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 3. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRÁZKOVÁ, Martina. \textit{Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/mqmd6m/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mrázková, Martina. Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Chemie a technologie potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Petra Horáková