Jana Slezáková

Bakalářská práce

Zrání hovězího masa

Aging of beef
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje problematice Zrání hovězího masa. Úvodní kapitola se zabývá produkcí a spotřebou hovězího masa v souvislosti s masnými plemeny skotu. Dále je popsáno chemické složení masa a technologie zpracování hovězího masa spojené s jatečním opracováním a bouráním skotu. Hlavním tématem jsou biochemické procesy a zrání hovězího masa a s ním souvislosti s kulinárním užitím, mikrobiálním …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with an aging of beef issue. The introductory chapter concerns with production and consumption of beef concerning breeds of beef cattle. Chemical composition and its meat processing technology with reference to slaughtering is described as well. The thesis is focused on biochemical processes and the aging of beef and its connection with culinary use, microbial spoilage of …více
 

Klíčová slova

skot jakost zrání hovězí maso
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.