Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem – Eva THEIMROVÁ
Eva THEIMROVÁ
Bachelor's thesis
Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem
Biogenic Amines Detection in Smear Cheese
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou sýrů zrajících pod mazem. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, technologický postup výroby a mikrobiologii těchto sýrů. Dále jsou zde popsány biogenní aminy nacházející se v těchto sýrech. V praktické části byla u jednotlivých vzorků sýrů provedena mikrobiologická analýza, kdy byly sledovány celkové počty mikroorganismů, enterobakterie, enterokoky …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the problematic of smear-ripened cheeses. The theoretical part is focused on the characteristics, technological process of production and microbiology of these cheeses. There are also described biogenic amines found in these cheeses. In the practical part was done the microbiological analysis of the individual samples of cheeses, when were observed total numbers of microorganisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
THEIMROVÁ, Eva. Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Vliv výrobního prostředí na výskyt kontaminující plísně typu Penicillium u sýrů zrajících pod mazem
Vendula Veselá -
Změny senzorické kvality a profilu těkavých látek sýrů zrajících pod mazem v průběhu skladování
Adéla Šebestová -
Mikrobiom sýru zrajícího pod mazem a jeho proměna v závislosti na jednotlivých fázích výroby
Karolína Jandová -
Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609
Marcela STRATILOVÁ JERMÁŘOVÁ -
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
Jana Smitalová -
Vliv doby zrání na změnu jakosti vybraných sýrů s mazem na povrchu
Karolina Klimešová -
Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu
Ludmila ZÁLEŠÁKOVÁ -
Mikroorganismy v systémech pro výměnu vzduchu v budovách
Barbora Dvořáková