Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem – Eva THEIMROVÁ
Eva THEIMROVÁ
Bakalářská práce
Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem
Biogenic Amines Detection in Smear Cheese
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou sýrů zrajících pod mazem. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, technologický postup výroby a mikrobiologii těchto sýrů. Dále jsou zde popsány biogenní aminy nacházející se v těchto sýrech. V praktické části byla u jednotlivých vzorků sýrů provedena mikrobiologická analýza, kdy byly sledovány celkové počty mikroorganismů, enterobakterie, enterokoky …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the problematic of smear-ripened cheeses. The theoretical part is focused on the characteristics, technological process of production and microbiology of these cheeses. There are also described biogenic amines found in these cheeses. In the practical part was done the microbiological analysis of the individual samples of cheeses, when were observed total numbers of microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
THEIMROVÁ, Eva. Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv výrobního prostředí na výskyt kontaminující plísně typu Penicillium u sýrů zrajících pod mazem
Vendula Veselá -
Změny senzorické kvality a profilu těkavých látek sýrů zrajících pod mazem v průběhu skladování
Adéla Šebestová -
Mikrobiom sýru zrajícího pod mazem a jeho proměna v závislosti na jednotlivých fázích výroby
Karolína Jandová -
Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609
Marcela STRATILOVÁ JERMÁŘOVÁ -
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
Jana Smitalová -
Vliv doby zrání na změnu jakosti vybraných sýrů s mazem na povrchu
Karolina Klimešová -
Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu
Ludmila ZÁLEŠÁKOVÁ -
Mikroorganismy v systémech pro výměnu vzduchu v budovách
Barbora Dvořáková