Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely – Bc. Lenka NÁDVORNÍKOVÁ
Bc. Lenka NÁDVORNÍKOVÁ
Master's thesis
Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely
Use of Livestock Blood for Food-processing Purposes
Abstract:
Cílem diplomové práce je získat přehled o využití krve jatečných zvířat, poukázat na její význam jako potraviny i jako doplňku do krmných dávek pro zvířata. Dále jsou zde popsány postupy, jak krev těžit, ošetřit, zpracovávat a je zde uvedena problematika o využití krve a hygienické požadavky na krev. Následně je uveden sortiment vařených masných výrobků s přídavkem krve v jednotlivých obchodních řetězcích …moreAbstract:
The aim of diploma thesis is to gain an overview about usage of animals for slaughter´s blood, point out to its significance as foodstuff as well as supplement to feeding rations for animals. Furthermore, there are described procedures how to extract, treat and process blood. There are also stated problems about usage and hygienic requirements of blood. Subsequently, sortiment of fatty and boiled products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 8. 2011
Identifier:
21764
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NÁDVORNÍKOVÁ, Lenka. Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Technologie výroby tradičních vařených masných výrobků a požadavky na jejich jakost
Kristýna Klimšová -
Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely
Lenka NÁDVORNÍKOVÁ