Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků – RNDr. Klára BRDÍČKOVÁ
RNDr. Klára BRDÍČKOVÁ
Rigorózní práce
Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků
Anotace:
V této studii byla popsána prevalence a koncentrace spor Encephalitozoon cuniculi ve vepřovém mase. Navíc byl studován vliv fermentace klobás na životaschopnost a infekčnost E. cuniculi u imunodeficientních a imunokompetentních myši pomocí molekulárních metodAbstract:
In this study described the prevalence and concentration of Encephalitozoon cuniculi spores in pork meat. Moreover, the effect of sausage fermentation on E. cuniculi viability and infectivity for immunodeficient and immunocompetent mice was studied by molecular methods.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2019
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRDÍČKOVÁ, Klára. \textit{Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků}. Online. Rigorózní práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Přírodovědecká fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/mtb2oc/.
Jak správně citovat práci
BRDÍČKOVÁ, Klára. Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků. Č. Budějovice, 2019. rigorózní práce (RNDr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Přírodovědecká fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Přírodovědecká fakultaRigorózní řízení / obor:
Biologie / Parazitologie
Práce na příbuzné téma
-
Mikrosporidiové infekce vyvolané \kur{Encephalitozoon cuniculi} genotypem II a III u imunokompetentních a imunodeficientních hostitelů
Michaela KOTKOVÁ -
Čerstvé a měkké sýry jako potenciální zdroj \kur{Encephalitozoon cuniculi}
Tereza VECKOVÁ -
Mléko jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Vendula TOMANOVÁ -
Role zánětu v aktivaci latentní mikrosporidiózy způsobené \kur{Encephalitozoon cuniculi} u imunokomptentních a imunodeficitních myší
Klára BRDÍČKOVÁ -
Průběh mikrosporidiózy způsobené novým genotypem Encephalitozoon cuniculi na experimentálním modelu
Tereza VOTOČKOVÁ -
Průběh mikrosporidiózy způsobené Encephalitozoon cuniculi u imunokompetentních a imunodeficientních myší
Michaela KOTKOVÁ -
Fermentace a její využití v gastronomickém provozu
Jan Sekyra -
Fermentace Chlorella sp., perspektivního substrátu pro biotechnologické aplikace
Lívia Knapová
Název
Vložil
Vloženo
Práva