Fytochemická analýza plodů ostružiníku – Bc. Jan DEHNER
Bc. Jan DEHNER
Bakalářská práce
Fytochemická analýza plodů ostružiníku
Phytochemical analysis of blackberry fruit
Anotace:
Plody ostružiníků jsou hojně konzumovány jako ovoce a byl v nich popsán obsah několika bioaktivních sloučenin, které mohou mít pozitivní vliv na lidské zdraví. Popisu ostružiníku, jeho plodů a nejčastěji analyzovaných látek při jejich chemické charakterizaci je věnována teoretická část této práce. V experimentální části jsou popsány provedené analýzy vybraných genotypů ostružiníku. Byly provedeny experimenty …víceAbstract:
The blackberries are widely consumed fruit and their content of several bioactive compounds, that can have a positive effect on human health, have been described. The theoretical part of this bachelor work presents the description of Rubus plants, their fruits, and the most frequented analytes in their chemical characterization. The experimental part describes performed analyses of selected Rubus genotypes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2021
- Vedoucí: doc. RNDr. Petr Tarkowski, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DEHNER, Jan. Fytochemická analýza plodů ostružiníku. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 10. 5. 2024 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie