Petr MEISEL, DiS.
Bakalářská práce
Víno jako součást gastronomie
Wine as a part of gastronomy
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je ukázat možnosti jak kombinovat jídlo a víno. Upozornit na informace uváděné výrobci vín na etiketách svých výrobků. V práci je dále uvedena krátká historie vína, kategorie a označování vín dle zákona. Také se zabývám odrůdami révy vinné zapsanými do státní odrůdové knihy a základy sommelierství.Abstract:
The aim of this bachelor?s dissertation is to show the possibilities of combining food and wine. Also draw the attention to the information provided by the manufacturers on labels of their products. This thesis also provides short history about the wine, the wine range and how the wine is marked in accordance with the law. I am engaged in the Types of grape vine recorded in to the national book of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MEISEL, Petr. Víno jako součást gastronomie. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Réva vinná a víno
Vlasta Janíčková -
Současné trendy ve výrobě a konzumaci vín v ČR a ve světě
Dominika Melicharová -
Stanovení profilu mastných kyselin vybraných obilovin a jejich odrůd
Anna Šafránková -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Réva vinná a víno
Vlasta Janíčková -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vývoj produkce a zahraničního obchodu v rámci komoditní vertikály réva vinná - víno v ČR
Ivana Krejčová -
Vliv intrinsických a extrinsických atributů vína na preference konzumentů
Tadeáš Röhrich