Bc. Aneta Kopáčková

Bachelor's thesis

Modifikace stravy a nutriční podpora při dysfagických potížích

Diet modification and nutritional support in dysphagia
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá modifikací stravy a nutriční podporou jakožto základní-mi technikami mírnění dysfagických potíží z pohledu nutriční terapie. Teoretickou část lze rozdělit na tři hlavní oddíly. První z nich je zaměřen na popis dysfagie z hlediska terminologie, diagnostiky, terapie a nejčastějších komplikací. Druhý oddíl se zabývá nutriční péčí a novodobými technikami modifikace stravy. Třetí …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with diet modification and nutritional support as basic techniques to alleviate dysphagic disorders from the perspective of nutritional ther-apy. The theoretical part can be divided into three main sections. The first one focus-es on the description of dysphagia in terms of terminology, diagnosis, therapy and the most common complications. The second section deals with nutritional …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2024
  • Supervisor: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Veronika Volavá

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian