Modifikace stravy a nutriční podpora při dysfagických potížích – Bc. Aneta Kopáčková
Bc. Aneta Kopáčková
Bachelor's thesis
Modifikace stravy a nutriční podpora při dysfagických potížích
Diet modification and nutritional support in dysphagia
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá modifikací stravy a nutriční podporou jakožto základní-mi technikami mírnění dysfagických potíží z pohledu nutriční terapie. Teoretickou část lze rozdělit na tři hlavní oddíly. První z nich je zaměřen na popis dysfagie z hlediska terminologie, diagnostiky, terapie a nejčastějších komplikací. Druhý oddíl se zabývá nutriční péčí a novodobými technikami modifikace stravy. Třetí …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with diet modification and nutritional support as basic techniques to alleviate dysphagic disorders from the perspective of nutritional ther-apy. The theoretical part can be divided into three main sections. The first one focus-es on the description of dysphagia in terms of terminology, diagnosis, therapy and the most common complications. The second section deals with nutritional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024
Identifier:
https://is.muni.cz/th/wdz6i/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2024
- Supervisor: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
- Reader: Mgr. Veronika Volavá
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian
Theses on a related topic
-
Nutriční podpora onkologických pacientů
Andrea NĚMCOVÁ -
Konstrukce vstřikovací formy pro zpracování silikonů
Jan Král -
Hodnocení dysfagie u pacienta s diagnózou ischemický iktus
Helena Ševčíková -
Dysfagie
Barbora WROBELOVÁ -
Možnosti screeningu vývojové dysfagie u dětí ve speciálních školách
Jana Bartoňová