Bc. Aneta Kopáčková

Bachelor's thesis

Modifikace stravy a nutriční podpora při dysfagických potížích

Diet modification and nutritional support in dysphagia
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá modifikací stravy a nutriční podporou jakožto základní-mi technikami mírnění dysfagických potíží z pohledu nutriční terapie. Teoretickou část lze rozdělit na tři hlavní oddíly. První z nich je zaměřen na popis dysfagie z hlediska terminologie, diagnostiky, terapie a nejčastějších komplikací. Druhý oddíl se zabývá nutriční péčí a novodobými technikami modifikace stravy. Třetí …viac
Abstract:
The bachelor thesis deals with diet modification and nutritional support as basic techniques to alleviate dysphagic disorders from the perspective of nutritional ther-apy. The theoretical part can be divided into three main sections. The first one focus-es on the description of dysphagia in terms of terminology, diagnosis, therapy and the most common complications. The second section deals with nutritional …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedúci: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Veronika Volavá

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / odbor:
Dietitian / Dietitian