Rizikové a protektivní faktory výživy ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním – Bc. Lucie Holanová
Bc. Lucie Holanová
Diplomová práce
Rizikové a protektivní faktory výživy ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním
Risk and protective factors of nutrition of cardiovascular diseases
Anotace:
Diplomová práce shrnuje problematiku vlivu stravovacích zvyklostí na vznik srdečně cévních onemocnění. Zabývá se postoji a názory pacientů po prodělaném infarktu myokardu na způsob stravování. Zároveň na tuto problematiku nahlíží z pohledu zdravých jedinců a tyto názory porovnává mezi sebou. Praktická část práce informuje o průběhu průzkumného šetření, které bylo realizováno mezi pacienty s infarktem …víceAbstract:
This graduation thesis summarizes the aspect of nutritional effect on the inception of cardiovascular disease. It concerns attitudes and opinions of patients regarding nutritional practice and its effects on myocardial infarction. The diploma thesis also presents the views of the healthy persons and compares of patients and the healthy. The empirical part informs about a research that had been realized …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2010
- Vedoucí: doc. MUDr. Pavol Hlúbik, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Holanová, Lucie. Rizikové a protektivní faktory výživy ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním. Pardubice, 2010. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta zdravotnických studiíUniverzita Pardubice
Fakulta zdravotnických studiíMagisterský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech
Práce na příbuzné téma
-
Význam OMEGA-3 mastných kyselin v prevenci kardiovaskulárních onemocnění
Michaela VYHNÁNKOVÁ -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Spotřebitelské preference na trhu s oleji a tuky ve vybraném kraji
Anna Kahounová