Mgr. Hana Fuksová

Bakalářská práce

Aplikace metody HPLC ke stanovení methylxantinů v potravinách

Application of HPLC method for determination of methylxantines in food
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo nalézt optimální podmínky pro separaci a identifikaci purinových derivátů adeninu, adenosinu a adenosinmonofosfátu metodou RP-HPLC. Experimenty byly prováděny za izokratické eluce s mobilní fází fosfátový pufr o c = 30 mmol.l-1 s různým obsahem methanolu a s vysoce nepolární stacionární fází C18. Měřilo se při vlnové délce 260 nm. Dále byly proměřeny fluorimetrické a …více
Abstract:
Objective of my Bachelor´s thesis was finding optimal conditions for separation and identification of purine derivatives adenine, adenosine and adenosinemonophosphate by RP-HPLC method. Experiments were carried out under isocratic elution with phosphate buffer (concentration 30 mmol.l-1) mobile phase with different amount of methanol, and with high non-polar stationary phase C18. The measurement was …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2008

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 6. 2008
  • Vedoucí: RNDr. Marta Farková, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta