Jana Böhmová
Bachelor's thesis
Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín
Hyperoxidation of must in the production of white wines
Abstract:
Tato práce se zabývá hyperoxidací moštů bílých vín, která slouží jako ochrana před další nežádoucí oxidací. Jsou zde popsány vlivy této metody na průběh celé výroby vína i na víno hotové.V experimentální části byla vyrobena dvě vína z odrůdy Veltlínské zelené. Mošty byly rozděleny na dvě části, z nichž jedna byla na začátku hyperoxidována, druhá sloužila jako kontrola. Výsledná vína se pak analyticky …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on method of hyperoxidation of must as a protection againist undesirable oxidation. The effect of this method on process of wine production and final wine is described as well. In the experimental part were made two wines from a Veltliner Green variety. A must was separated to two parts, of which one was hyperoxidated at the begining, second part was used as a control …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Průšová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Hyperoxidace moštu
Zdeněk Řihák -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček