Jana Böhmová

Bachelor's thesis

Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín

Hyperoxidation of must in the production of white wines
Abstract:
Tato práce se zabývá hyperoxidací moštů bílých vín, která slouží jako ochrana před další nežádoucí oxidací. Jsou zde popsány vlivy této metody na průběh celé výroby vína i na víno hotové.V experimentální části byla vyrobena dvě vína z odrůdy Veltlínské zelené. Mošty byly rozděleny na dvě části, z nichž jedna byla na začátku hyperoxidována, druhá sloužila jako kontrola. Výsledná vína se pak analyticky …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on method of hyperoxidation of must as a protection againist undesirable oxidation. The effect of this method on process of wine production and final wine is described as well. In the experimental part were made two wines from a Veltliner Green variety. A must was separated to two parts, of which one was hyperoxidated at the begining, second part was used as a control …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Božena Průšová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic