Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu – Bc. Jan Jiruška
Bc. Jan Jiruška
Master's thesis
Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu
Influence of combined temperature and essential oils treatment on apple-red beet juice antioxidant activity
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou využití silic z aromatických rostlin pro zlepšení antioxidačního a fenolického profilu potravin. V první části literární rešerše jsou popsány látky, které svým složením a svými vlastnostmi vytvářejí, anebo jinak ovlivňují jak obsah fenolických látek v potravinách, tak i jejich antioxidační schopnosti. V další části jsou popsány konzervační metody potravin …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the use of essential oils from aromatic herbs to improve the antioxidant and phenolic profile of the food. In the first part of the review, there are described substances that by their composition and their properties create or otherwise affect both, the content of phenolic substances in food and also their antioxidant ability. In the next part there are described preservation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JIRUŠKA, Jan. \textit{Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/myb4nv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic
Tereza Gonová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Porovnání databázových systému HeavyDB a Oracle pomocí TPC-H benchmarku
Dominik Chlomek -
Porovnání open source databázových systémů s využitím TPC-C testu
Jakub Král
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights