Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu – Bc. Jan Jiruška
Bc. Jan Jiruška
Master's thesis
Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu
Influence of combined temperature and essential oils treatment on apple-red beet juice antioxidant activity
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou využití silic z aromatických rostlin pro zlepšení antioxidačního a fenolického profilu potravin. V první části literární rešerše jsou popsány látky, které svým složením a svými vlastnostmi vytvářejí, anebo jinak ovlivňují jak obsah fenolických látek v potravinách, tak i jejich antioxidační schopnosti. V další části jsou popsány konzervační metody potravin …viacAbstract:
This diploma thesis deals with the use of essential oils from aromatic herbs to improve the antioxidant and phenolic profile of the food. In the first part of the review, there are described substances that by their composition and their properties create or otherwise affect both, the content of phenolic substances in food and also their antioxidant ability. In the next part there are described preservation …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JIRUŠKA, Jan. \textit{Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/myb4nv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic
Tereza Gonová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Porovnání databázových systému HeavyDB a Oracle pomocí TPC-H benchmarku
Dominik Chlomek -
Porovnání open source databázových systémů s využitím TPC-C testu
Jakub Král
Názov
Vložil
Vložené
Práva