Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů – Bc. Anita Rejdlová
Bc. Anita Rejdlová
Master's thesis
Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů
Selected properties of untraditional whey-based beverages
Abstract:
Teoretická část byla zaměřena na charakteristiku hlavní suroviny a technologii výroby fermentovaných syrovátkových nápojů. Dále se práce zabývá mikrobiologickými kulturami, které jsou využívány pro výrobu alkoholických nápojů a ochucujícími složkami, které mohou být do nápojů přidávány. Praktická část byla zaměřena na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů v kombinaci s mrkvovou šťávou, dále na …moreAbstract:
The theoretical part of this diploma thesis focuses on the characteristics of the main ingredients for the production of fermented whey drinks as well as on the technology of the fermented whey beverages production. The thesis then deals with microbiological cultures, which are used for the production of alcoholic beverages and with flavouring ingredients, which can be added into drinks. The practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Rejdlová, Anita. Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Fermentované syrovátkové nápoje
Michal Žák -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky
Daniel Bernt -
Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů
Tereza Fitzianová -
Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje
Daniel Svatík -
Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů
Michal Žák -
Dekarboxylázová aktivita kmenů izolovaných z kefíru
Jitka Bláhová