Nasycené tuky a jejich vliv na zdraví člověka – Markéta Majerová
Markéta Majerová
Bakalářská práce
Nasycené tuky a jejich vliv na zdraví člověka
Saturated fats and their effects on human health
Anotace:
Složení tuků ve stravě lidí po celém světě se v posledních pár desetiletích významně proměňuje a nasycené tuky v něm zaujímají stále významnější roli. Současně s tím narůstá především v západním světě mortalita na srdeční, nádorové a neurodegenerativní onemocnění. Tato bakalářská práce se zabývá popisem vlastností nasycených tuků a jejich potenciálním vlivem na rozvoj těchto celosvětově rozšířených …víceAbstract:
Dietary fat composition in human diet worldwide has been radically changing the last few decades and saturated fats are being consumed in much larger quantities than ever before. At the same time, there is a constantly growing mortality rate of heart diseases, various type of cancer and neurodegenerative diseases. This bachelor thesis deals with a saturated fats description and their potential effects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Tereza Volštátová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAJEROVÁ, Markéta. \textit{Nasycené tuky a jejich vliv na zdraví člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/mz8cqj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Factors influencing cardiovascular system
Ksenia Budinskaya -
Vliv bezu černého, ženšenu pravého a zázvoru lékařského na diabetes mellitus, chřipku a kardiovaskulární onemocnění.
Josef Kovář -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Tuky a jejich role ve výživě živočichů
Šárka Půbalová -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Perspektivy využití biopaliv z živočišných tuků
Jaroslav Kolář -
Trvanlivé pečivo s přídavkem živočišných tuků
Martin Šváb -
Cholesterol ve výživě
Ivana Hromková
Název
Vložil
Vloženo
Práva