Bc. Petra Frolková
Master's thesis
Bakterie v procesu výroby vína
Bacteria in wine making process
Abstract:
Výroby vína se účastní velké množství bakteriálních druhů. Rozsah, ve kterém tyto druhy rostou určuje typ a koncentraci řady látek, které přispívají k tvorbě vůně a chuti vína. Růst bakteriálních druhů jako jsou Acetobacter, Gluconobacter, Lactobacillus a Pediococcus mohou způsobit kažení vína prostřednictvím produkce nechutných a zapáchajících látek. Některé bakteriální kmeny ve víně mohou také produkovat …moreAbstract:
Numerous bacterial species are present during the vinification process. The extent to which these species grow determines the types and concentrations of many substances that contribute to the aroma and flavor of wine. Growth of bacterial species such as Acetobacter, Gluconobacter, Lactobacillus and Pediococcus may case spoilage of a wine throught the production of off-flavors and aromas. Certain bacterial …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2008
Identifier:
https://is.muni.cz/th/cewr3/
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2008
- Supervisor: RNDr. Ludmila Tvrzová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biology / General Biology
Theses on a related topic
-
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai