Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie – Barbora Karásková
Barbora Karásková
Bachelor's thesis
Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie
Determination of Riboflavin in Whey by Luminescence Spectroscopy
Abstract:
Bakalářská práce je věnována možnosti využití luminiscenční spektroskopie pro stanovení riboflavinu v syrovátce. Teoretická část práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátky, její získávání a využití v potravinářském průmyslu. Dále byla pozornost věnována vysvětle-ní základních principů luminiscenční spektroskopie a její využitelnosti v potravinářství. Praktická část práce byla zaměřena na získání …moreAbstract:
The bachelor thesis is devoted to the possibility of using luminescence spectroscopy for determination of riboflavin in whey. The theoretical part of the thesis was focused on the characteristics of whey, its production and use in the food industry. Further attention was paid to the explanation of basic principles of luminescence spectroscopy and its application in the food industry. The practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KARÁSKOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/n17ezy/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Karásková, Barbora. Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Studium ledu pomocí fluorescenčních metod a přenosu energie
Jan Zezula -
Emisní a absopční spektra nanočástic kovů a jejich slitin
Svatava Župková -
Fluorescenční vlastnosti bilinových barviv a jejich komplexů s kovy
Vavřinec KONEČNÝ -
Kapilární elektroforéza kvantových teček a jejich konjugátů s makrocyklickými ligandy
Michaela Patrmanová