Porovnání sladovnických a nesladovnických odrůd ozimého ječmene z hlediska výnosu a kvality – Bc. Jana Hlavatá
Bc. Jana Hlavatá
Diplomová práce
Porovnání sladovnických a nesladovnických odrůd ozimého ječmene z hlediska výnosu a kvality
Comparison of malting and non-malting varieties of winter barley in terms of yield and quality.
Anotace:
Diplomová práce demonstruje výsledky pokusu s ozimým ječmenem, který probíhal na Polní pokusné stanici Mendelovy univerzity v Žabčicích ve vegetačním období 2019/2020. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V literární části jsou charakterizovány požadavky na podmínky prostředí u ječmene ozimého, posklizňová úprava sladovnického ječmene, anatomická stavba a chemické složení obilného zrna …víceAbstract:
The diploma thesis demonstrates the results of an experiment with winter barley, which took place at the Field Experimental Station of Mendel University in Žabčice during the vegetation period 2019/2020. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part characterizes the environmental requirements for winter barley, post-harvest treatment of malting barley, anatomical structure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Dr. Ing. Pavlína Smutná
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Influence of cultivation conditions and age of the culture on the production of cytostatic secondary metabolite 2505 and its natural analogues
Zuzana GAJARSKÁ -
Morphological and genetic diversity of wild and domesticated populations of njansang (Ricinodendron heudelotii) (Baill.) Heckel in Cameroon
Martin Smetana -
Optimization of cultivation conditions for selected microalgae species focused on biomass and valuable substances production
Tomáš Zavřel -
Pěstování a kvalita ječmene v ČR
Tereza MACHALOVÁ -
Vliv agrotechnických faktorů na rentabilitu pěstování sladovnického ječmene
Anna Buchtová -
Šlechtění a pěstování sladovnického ječmene v ČR
Terezie FLAŠKOVÁ -
Hodnocení výnosu a kvality zrna u vybraných odrůd jarního ječmene
Ivana Razáková -
Využití květů a plodů bezu černého (Sambucus nigra L.) a plodů brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus L.) v potravinářském průmyslu
Eva Rozprýmová