Ing. Jitka BŘEZNICKÁ

Bakalářská práce

Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách

Possibilities of determination carotenoids in foodstaff
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je popsat karotenoidy a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky můžeme zařadit -karoten, lykopen, lutein, zeaxanthin, astaxanthin a další karotenoi-dy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Karotenoidy se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Tato metoda má široké použití a také poskytuje velmi dobré výsledky …více
Abstract:
This bachelor work describes carotenoids and their biologically activities In these caroteno-ids there can be found -carotene, lycopene, lutein, zeaxanthin, astaxanthin and others ca-rotenoids. This substances have a great benefit for human health and some of them shows out antioxidant activities. Substances are the most frequently determined by the method HPLC. This method has a wide range …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Identifikátor: 5262

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2007
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BŘEZNICKÁ, Jitka. Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.