Změna orálního pH po konzumaci vybraných potravin a pokrmů – Mgr. Karolína Monsportová
Mgr. Karolína Monsportová
Bakalářská práce
Změna orálního pH po konzumaci vybraných potravin a pokrmů
Changfes in oral pH after consumption of selected foods and meals
Anotace:
Hodnota pH v dutině ústní a její výkyvy mohou přispívat ke vzniku růz-ných nežádoucích stavů, především ke vzniku zubního kazu. Orální pH je ovlivněno různými faktory, jako například složení slin, přítomnost celko-vého onemocnění, individuální složení orálního mikrobiomu a také přijí-maná výživa. V teoretické části této práce jsou popsány informace týkající se právě možnosti ovlivnění orálního prostředí …víceAbstract:
The value of oral pH and its fluctuations may contribute to the devel-opment of various undesirable conditions, in particular to the devel-opment of dental caries. Oral pH is influenced by various factors, such as saliva composition, presence of general disease, individual oral mi-crobiome composition, as well as the nutrition. There is information describe in the theoretical part of this paper, such …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/dydlw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2020
- Vedoucí: Mgr. Bc. Petra Borkovcová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Dentální hygiena / Dentální hygiena
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.