Mgr. Karolína Monsportová

Bachelor's thesis

Změna orálního pH po konzumaci vybraných potravin a pokrmů

Changfes in oral pH after consumption of selected foods and meals
Anotácia:
Hodnota pH v dutině ústní a její výkyvy mohou přispívat ke vzniku růz-ných nežádoucích stavů, především ke vzniku zubního kazu. Orální pH je ovlivněno různými faktory, jako například složení slin, přítomnost celko-vého onemocnění, individuální složení orálního mikrobiomu a také přijí-maná výživa. V teoretické části této práce jsou popsány informace týkající se právě možnosti ovlivnění orálního prostředí …viac
Abstract:
The value of oral pH and its fluctuations may contribute to the devel-opment of various undesirable conditions, in particular to the devel-opment of dental caries. Oral pH is influenced by various factors, such as saliva composition, presence of general disease, individual oral mi-crobiome composition, as well as the nutrition. There is information describe in the theoretical part of this paper, such …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 5. 2020
  • Vedúci: Mgr. Bc. Petra Borkovcová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / odbor:
Dental Hygiene / Dental Hygiene

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.