Mgr. Karolína Monsportová

Bakalářská práce

Změna orálního pH po konzumaci vybraných potravin a pokrmů

Changfes in oral pH after consumption of selected foods and meals
Anotace:
Hodnota pH v dutině ústní a její výkyvy mohou přispívat ke vzniku růz-ných nežádoucích stavů, především ke vzniku zubního kazu. Orální pH je ovlivněno různými faktory, jako například složení slin, přítomnost celko-vého onemocnění, individuální složení orálního mikrobiomu a také přijí-maná výživa. V teoretické části této práce jsou popsány informace týkající se právě možnosti ovlivnění orálního prostředí …více
Abstract:
The value of oral pH and its fluctuations may contribute to the devel-opment of various undesirable conditions, in particular to the devel-opment of dental caries. Oral pH is influenced by various factors, such as saliva composition, presence of general disease, individual oral mi-crobiome composition, as well as the nutrition. There is information describe in the theoretical part of this paper, such …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 5. 2020
  • Vedoucí: Mgr. Bc. Petra Borkovcová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Dentální hygiena / Dentální hygiena

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.