Michal Sisák
Bachelor's thesis
Nástroje riadeného kvasenia
Nástroje řízeného kvašení.
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o metodách řízeného kvašení, cílem kterých je dosažení co nejvyšší kvality vín, ale i o procesu výroby vína obecně, počínaje zpracováním a úpravou hroznů před kvašením, složením muštu, charakteristikou kvasinek a jejich významem ve vinařství. Dále sa zabývá fázemi a produkty alkoholové fermentace, jako i faktory, které ji ovlyvňují a taktéž se zmiňuje o spontánním kvašení …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with methods of controlled alcoholic fermentation which are aimed at producing high-quality wines. At the same time, it describes the wine-making process in general, starting from treatment of grapes before fermentation, must composition, characteristics of yeast and its role in winemaking. It also deals with phases and products of alcoholic fermentation, as well as factors …moreAbstract:
Bakalárska práca pojednáva nielen o metódach riadeného kvasenia používaných pre dosiahnutie čo najvyššej kvality vín, ale o celkovom procese výroby vína od spracovania a úpravy hrozna pred kvasením, zložení muštu, kvasinkách a ich všeobecnému významu a spontánnom kvasení. Vlastným pozorovaním a zberom dát sme zaznamenali rozdiely medzi výrobou moderných (konvenčných) vín a štýlovo odlišných vín vyrobených …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 21. 6. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.