Michal Sisák
Bakalářská práce
Nástroje riadeného kvasenia
Nástroje řízeného kvašení.
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o metodách řízeného kvašení, cílem kterých je dosažení co nejvyšší kvality vín, ale i o procesu výroby vína obecně, počínaje zpracováním a úpravou hroznů před kvašením, složením muštu, charakteristikou kvasinek a jejich významem ve vinařství. Dále sa zabývá fázemi a produkty alkoholové fermentace, jako i faktory, které ji ovlyvňují a taktéž se zmiňuje o spontánním kvašení …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with methods of controlled alcoholic fermentation which are aimed at producing high-quality wines. At the same time, it describes the wine-making process in general, starting from treatment of grapes before fermentation, must composition, characteristics of yeast and its role in winemaking. It also deals with phases and products of alcoholic fermentation, as well as factors …víceAbstract:
Bakalárska práca pojednáva nielen o metódach riadeného kvasenia používaných pre dosiahnutie čo najvyššej kvality vín, ale o celkovom procese výroby vína od spracovania a úpravy hrozna pred kvasením, zložení muštu, kvasinkách a ich všeobecnému významu a spontánnom kvasení. Vlastným pozorovaním a zberom dát sme zaznamenali rozdiely medzi výrobou moderných (konvenčných) vín a štýlovo odlišných vín vyrobených …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.