Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku – Kristýna Pospíšilová
Kristýna Pospíšilová
Bakalářská práce
Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku
Problematic nutrients in rational and alternative diet
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá racionálním a alternativním stravováním. Shrnuje informace o doporučeném příjmu jednotlivých makronutrientů a mikronutrientů, popisuje jejich význam v organismu a příznaky při jejich nedostatečném či nadměrném příjmu. Dále se zabývá různými formami alternativního stravování a charakterizuje problematické živiny při běžné i alternativní dietě. U 15 reálných jídelníčků …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with rational and alternative diets. It summarizes information about the recommended intake of individual macronutrients and micronutrients, describes their importance in the body and the symptoms of their insufficient or excessive intake. It also deals with various forms of alternative diets and characterizes problematic nutrients in the rational and alternative diet. For …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POSPÍŠILOVÁ, Kristýna. \textit{Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/n4kahf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva