Primární antioxidanty v hroznech révy vinné – Bc. Mgr. Oldřich Šipka
Bc. Mgr. Oldřich Šipka
Master's thesis
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Primary antioxidants in grapevine grapes
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo v moštu, co nejširšího spektra odrůd révy vinné stanovit obsah vybraných přirozených antioxidačních látek. Do pokusu bylo použito celkem 40 vzorků révy vinné, ze čtyř vinařských obcí Uherské Hradiště-Mařatice, Polešovice, Velehrad a Perná. Odrůdová skladba čítala 25 odrůd. Stanovovány byly látky, přirozeně se vyskytující se v bobulích révy vinné – glutation, kyselina …moreAbstract:
The aim of this thesis was to specify the content of selected natural antioxidant substances in the must of the widest possible spectrum of grape varieties. A total of 40 grapevine samples from the four wine-growing villages of Uherské Hradiště-Mařatice, Polešovice, Velehrad and Perná were used in the experiment. The varietal composition included 25 varieties. Substances naturally occurring in grape …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Ivana Flajšingerová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení kyseliny chikorové a dalších derivátů kyseliny kávové pomocí LC/MS
Nela PAZDERKOVÁ -
Influence of selected natural juices containing ascorbic acid on browning inhibition during fruit drying.
Anna Hubáčková -
Amperometrické stanovení kyseliny askorbové
Martina Šišková