Vitalita jako základní informace o kvalitě osiva – Petra Pudilová
Petra Pudilová
Bachelor's thesis
Vitalita jako základní informace o kvalitě osiva
Seed Vigor as Basic Information about Seed Quality
Anotácia:
Kvalitní osivo je důležitou komoditou rostlinné produkce. Kvalitní osivo ovlivňuje pozitivně produkční schopnost, kvalitu a výnos. Základním kritériem kvality osiva u certifikovaného osiva je procento klíčivosti. Pro stanovení kvality osiva je důležité zjistit také vitalitu osiva. V bakalářské práci byla diskutována vhodnost využití vitality jako základní charakteristiky kvality osiva. Cílem této práce …viacAbstract:
Seed quality is a important commodity of crop production. Quality seed positively influences production ability of vegetation, quality and proceeds. One of the essential criteria of seed quality for certified seed is percentage of germination. For the determination of seed quality it is also important detect seed vigor. In the thesis was discussed suitability to use a vigor as a basic seed quality …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Kateřina Pazderů, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Crop Production
Práce na příbuzné téma
-
Vliv jednotlivých stupňů čistící linky na kvalitu osiva vojtěšky seté
Adam Filla -
Fyzikální metody úpravy osiva
Farrukh Alinazarov -
Alternativní možnosti ošetření osiva a ochrany rostlin v rámci pěstitelské technologie máku setého
Matěj Satranský -
Kvalita osiva jarních obilnin v ekologickém zemědělství
Miluše Reichová -
Kvalita osiva čiroku pro výsev v chladnějším klimatu
Petr Šourek -
Možnosti zvýšení kvality osiva za použití stimulačních látek při semenářských technologiích (moření, inkrustace)
Václav Prášil -
Sledování ukazatelů kvality osiva hrachu setého (Pisum sativum L.) u vybrané skupiny odrůd
Jiří VLČEK -
Vitalita a provenience semen polních plodin pro zvýšení resilience ke změně klimatu
Tomáš Nováček
Názov
Vložil
Vložené
Práva