Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor) – Radek Vychodil
Radek Vychodil
Bachelor's thesis
Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Determination of nutritional values and observation of life cycle of mealworm (Tenebrio molitor)
Abstract:
Jedlý hmyz jako nová potravina je v poslední době jedním z nejdiskutovanějších témat v oblasti potravinářství a výživy člověka v Evropě. Tato bakalářská práce byla proto zamě-řena na pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor) v závislosti na běžném i alternativním krmivu a dopadu tohoto vlivu na nutriční hodnoty. Teoretická část popisuje charakteristiku jedlého hmyzu se zaměřením …moreAbstract:
Edible insects as a novel food have recently been one of the most discussed topics in the field of food and human nutrition in Europe. This bachelor thesis was therefore focused on the observation of the life cycle of mealworm (Tenebrio molitor) depending on common and alternative feed and the impact of this effect on nutritional values. The theo-retical part describes the characteristics of edible …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VYCHODIL, Radek. \textit{Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/n5f77y/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vychodil, Radek. Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor). Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
Ivana Papoušková -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Mikrobiologické ukazatele kvality jedlého hmyzu
Veronika Kulhavá -
Vliv přidaného bakteriálního krmiva na chov sladkovodních mlžů v pulzně průtočném chovném systému
Anděla Šimečková