Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor) – Radek Vychodil
Radek Vychodil
Bakalářská práce
Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Determination of nutritional values and observation of life cycle of mealworm (Tenebrio molitor)
Anotace:
Jedlý hmyz jako nová potravina je v poslední době jedním z nejdiskutovanějších témat v oblasti potravinářství a výživy člověka v Evropě. Tato bakalářská práce byla proto zamě-řena na pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor) v závislosti na běžném i alternativním krmivu a dopadu tohoto vlivu na nutriční hodnoty. Teoretická část popisuje charakteristiku jedlého hmyzu se zaměřením …víceAbstract:
Edible insects as a novel food have recently been one of the most discussed topics in the field of food and human nutrition in Europe. This bachelor thesis was therefore focused on the observation of the life cycle of mealworm (Tenebrio molitor) depending on common and alternative feed and the impact of this effect on nutritional values. The theo-retical part describes the characteristics of edible …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VYCHODIL, Radek. \textit{Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/n5f77y/.
Jak správně citovat práci
Vychodil, Radek. Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor). Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
Ivana Papoušková -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Mikrobiologické ukazatele kvality jedlého hmyzu
Veronika Kulhavá -
Vliv přidaného bakteriálního krmiva na chov sladkovodních mlžů v pulzně průtočném chovném systému
Anděla Šimečková