Miluše KNECHTLOVÁ
Bakalářská práce
Výroba speciálních vín
The Producing of Special the Wines
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce je seznámení se s tzv. speciálními víny, jejich charakteris-tikou, klasifikací a technologickými postupy při jejich výrobě. V úvodu je práce zaměřena na historii vinařství a vinařské oblasti v České Republice. Následuje charakteristika a klasi-fikace vín. Převážná část práce je věnována popisu technologických postupů při výrobě speciálních vín, jak v České Republice, tak i …víceAbstract:
The goal of my bachelor task is familiariazation with specialty vines, their characterization, classification, and technological procedure during their production. At the beginning, my task is focused on the history of viniculture and wine areas in Czech Republic. Then, fol-lows characterization and classification of wines. Most of my work is devoted to the description of the technological procedure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2010
Identifikátor:
14543
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KNECHTLOVÁ, Miluše. Výroba speciálních vín. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vinařská obec Němčičky
Miroslav Bernát -
Rozdíly v produkci reaktivních forem kyslíku a nízkomolekulárních antioxidantů při kultivaci rostlin na světle různé ozářenosti a spektrálního složení
Radomír PECH -
Alto Adige - nejsevernějsí italská vinařská oblast
Michal Bureš -
Vinařská oblast Krym
Elizaveta Subbotina -
Vinařské oblasti Španělska se zaměřením na prestižní oblast Rioja z pohledu terroir.
Viktorie Janská -
Zhodnocení a prezentace slovenských vín se zaměřením na Tokajskou oblast
Michaela Relovská -
Vinařská oblast Piemonte
Tatiana Puchkova -
Projekt vytvoření turistických produktů "Víno a gastronomie" pro oblast Pálavy a Lednickovaltického areálu
Lucie Bořecká