Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku – Adam KURTIN
Adam KURTIN
Bakalářská práce
Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku
Characterization and Qualities of Millet and Quinoa
Anotace:
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku merlíku a prosa. Merlík je řazen mezi pseudocereálie, a má vyšší obsah aminokyseliny lysinu než běžné obiloviny. Proso patří k méně tradičním obilovinám s vhodným poměrem bílkovin, sacharidů a lipidů. Proso i merlík jsou vhodnou složkou potravy celiatiků, protože neobsahují lepek. Využívají se v potravinářství nebo jako krmivo pro zvířata.Abstract:
The bachelor thesis deals with the description and characterization of quinoa and millet. The nutritive value of millet, that belongs to pseudocereals, have higher content of amino acid lysine than the value of conventional cereals. Millet belongs to nontraditional cereals with appropriate ratio of proteins, saccharides and lipids. Millet and quinoa are suitable for celiatic diet becuase they do not …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2012
Zveřejnit od: 11. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KURTIN, Adam. Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv chemického složení na hemostatické vlastnosti biomateriálů
Marian Sedlář -
Analýza vlivu chemického složení na strukturu a mechanické vlastnosti hlubokotažné mosazi CuZn30
Darek JANOVSKÝ -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv modifikace chemického složení oceli na vlastnosti a strukturu drátů
Tomáš Milerski -
Mikrostruktura a vlastnosti Mg slitin pro biomedicínské aplikace
Kristýna Klimková -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Detekce heterogenit chemického a fázového složení a jejich vliv na vlastnosti heterogenního svaru
Marek Dobiáš