Studium možností využití 4-hydroxychinolin-2-onů k syntézám derivátů benzodiazepinu – Bc. Anna Srholcová
Bc. Anna Srholcová
Master's thesis
Studium možností využití 4-hydroxychinolin-2-onů k syntézám derivátů benzodiazepinu
A Study of Possible Utilization of 4-Hydroxyquinoline-2-ones for Syntheses of Benzodiazepine Derivatives
Anotácia:
Od první přípravy benzo[1,4]oxazepindionu v roce 1912 až do současnosti byly téměř všechny studie reaktivity těchto heterocyklů omezeny na jejich využití jako prekurzorů pro přípravu derivátů chinazolinu. Během výzkumu sloučenin 1-acetyl-3-alkylidenbenzoxazepin dionů a 3-alkylbenzoxazepindionů jsme pozorovali jejich vysokou reaktivitu a také snadno probíhající hydrolýzu, která vede ke vzniku derivátů …viacAbstract:
Since the first preparation of benzo [1,4] oxazepindiones in 1912 up to the present, almost all studies of reactivity of these heterocycles limited to their use as precursors for the preparation of quinazoline derivatives. During the research, the compounds 1-acetyl-3-alkylidenbenzoxazepine diones and 3-alkylbenzoxazepindiones we observed their high reactivity and easily progress hydrolysis, which …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zverejniť od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Srholcová, Anna. Studium možností využití 4-hydroxychinolin-2-onů k syntézám derivátů benzodiazepinu. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances